Oboya gör strategiskt företagsförvärv i Danmark

16 Sep 2015

Oboya förvärvar inkråmet i Combipot A/S´s konkursbo i Odense, Danmark. Genom förvärvet tar Oboya över samtliga tillgångar och rättigheter. Oboya kommer att driva Combipots verksamhet vidare i Odense. Oboya vill genom förvärvet stärka sin ställning i norra Europa med ett bredare produktsortiment. Detta är helt i linje med bolagets strategi att erbjuda sina kunder helhetslösningar.

 

Combipot A/S är ett produktions- och försäljningsbolag med säte i Odense, Danmark. Omsättningen 2014 uppgick till drygt 30 miljoner DKK. Bolaget hade tidigare 25 anställda men enbart 14 anställda kommer tas över i det nya bolaget. Inget förvärvs likvid betalas utan ett lån om 5 miljoner DKK tas över. Bolaget kommer vara ett dotterbolag till Elmerprint A/S och styras av befintlig organisation i Elmerprint. Bolaget har lång erfarenhet av tillverkning av växt- och blomsterkrukor. Bolaget är välkänt bland annat för sitt breda högkvalitativa sortiment, tryckmöjligheter på krukor och sin "potatopot" - en patenterad kruka för potatisodling för hemmaodlare, www.combipot.dk.

 

– Vi är mycket nöjda med att komma över Combipots A/S verksamhet. Den stärker vår närvaro i norra Europa, där vi redan idag har en bred verksamhet. Vi kan nu till våra befintliga kunder erbjuda ett helt nytt produktsortiment. Vi får också stora synergier mellan vårt dotterbolag Elmerprint A/S och Combipot A/S med samma ledning och säljkår. Detta förvärv rimmar väl med våra åtgärder för att effektivisera våra olika verksamheter, säger Mikael Palm Andersson, styrelseordförande Oboya Horticulture Industries AB.

 

För mer information, vänligen kontakta:

 

Styrelseordförande Mikael Palm Andersson, tel + 46 708 998070.

 

Pressmeddelande 2015-09-16: Oboya gör strategiskt företagsförvärv i Danmark

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.