Oboya tillsätter ny dotterbolags-VD i COFA Plastics AB  

22 Apr 2020

Oboya Horticulture Industries AB (”Oboya” eller Bolaget”) har utsett Jimmy Axelmyr till ny dotterbolags-VD i helägda dotterbolaget COFA Plastics AB (”COFA”). Jimmy efterträder per idag Mats Johansson som uppnått pensionsåldern.

 

COFA har ett starkt fokus på marknaden för hemmaodlare. Dock har de under flera år dragits med en svag och otillfredställande lönsamhet. De aktiviteter som initierats har sänkt de fasta kostnaderna, men dotterbolaget behöver också förbättra försäljningen och dess marginaler. Det bedöms också finnas ytterligare besparingar att realisera i verksamheten med bibehållen hög kundservice.

 

Jimmy Axelmyr har en lång erfarenhet från försäljning och ledningsarbete inom den säljkanal och det marknadssegment där COFA verkar. Han har under de senaste åren varit Country Manager Sverige för Lakuda A/S och jobbat med kunder som t.ex. Clas Ohlson, Bauhaus och ICA.

 

”Med den breda kundbas och det väl mottagna produktsortiment som COFA har, ser jag en mycket stor potential till lönsam tillväxt framöver. Det är med stor entusiasm som jag tar över uppgiften att leda och styra denna del av Oboya”, säger Jimmy Axelmyr.

 

”Jimmys gedigna erfarenhet, starka driv och goda affärsmannaskap är precis vad COFA behöver. Vi behöver intensifiera pågående förbättringsarbete och skyndsamt uppnå tillfredställande lönsamhet för detta dotterbolag”, säger Martin Dahlberg, VD för Oboya Horticulture Industries AB. ”Vi vill rikta ett stort tack till Mats Johansson för hans gedigna arbete genom åren, och önska honom allt väl i sitt nya liv som pensionär.”

 

Erik Penser Bank AB är Oboyas Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market. Tel: + 46 8-463 83 00, E-post: certifiedadviser@penser.se

 

För mer information, vänligen kontakta:

 

Martin Dahlberg, VD Oboya Horticulture Industries AB (publ)

Tel: + 46 76 571 88 88

E-post: martin.dahlberg@oboya.se

 

Pressmeddelande 2020-04-22: Ny VD COFA

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.